Designkopior – Eames Plastic Side Chair DSR

Vänster: Inspiration, grahamandco.org. Höger top nedåt: Eames Plastic Side Chair DSR, rum21.se, voga.com, cultfurniture.com.
Vänster: Inpiration, grahamandco.org. Höger top nedåt: Eames Plastic Side Chair DSR, rum21.se, voga.com, cultfurniture.com.

Just när det kommer till möbler tycker jag att uttrycket ”man får vad man betalar för” stämmer alldeles för ofta även om det finns undantag.  Särskilt gällande möbler såsom soffor, byråer, lampor och stolar där designklassikerna eller ny högkvalitativ design många gånger är de snyggaste. Som tur är finns det kopior att få tag på även om jag föredrar original så är det snarare designen jag är ute efter och då har jag inga problem med att köpa en kopia. Även bland kopior är det skillnad och riktar du in dig på de välrenommerade tillverkarna av kopior med högre prisbild får du ändå kvalitet då de inte ruckar på standarden utan fokuserar på att likna originalserien i så hög utsträckning som möjligt även i tillverkningsmetoden.

Här är ett exempel på kopior stolen och av designfavoriten Eames Plastic Side Chair DSR med stil och klass av bra kvalitet:

Eames Plastic Side Chair DSR, stol från Vitra som utgår från klassikern men numera i plast. Genom Vitra och rum21.se kostar den 2465 kr i originalutförande. Som kopia (replica design) hos voga.com betalar du endast 78£, d.v.s. under 1000 kr. Föredrar du en svensk tillverkare av kopior finns den hos nlini.com men för 1816 kr. Du kan få den ännu billigare men då tappar du i kvalitet genom exempelvis cultfurniture.com för 56£ (ca 700 kr).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>